Vilken färg på reclinerfåtöljen rekommenderas?

Vi rekommenderar aldrig en specifik färg utan vi rekommenderar bara att man väljer en mörkare färg då de ofta ser snyggast ut längre men de är inte heller lika känsliga emot fläckar så som vita eller ljusbruna material kan vara.

Vita recliners i både läder och tyg är extremt känsliga emot fläckar och finns det barn med i bilden så är detta inget vi rekommenderar då de är så känsliga.

Biofåtölj eller en reclinerfåtölj?

Det är egentligen samma sam d.v.s. fåtöljen har den så kallade recliner-funktionen där ryggstödet går alla fälla samtidigt som ett fotstöd fälls upp. Det är bara två olika namn men det är samma typ av produkt i grunden.

Det finns dock biosoffor med recliner-funktion där det går att fälla ryggstödet för varje person som sitter i soffan som är ganska unikt i sig för att vara en soffa. Biosoffor är helt enkelt en kombination av en reclinerfåtölj och en soffa där fåtöljerna är förankrade i varandra så det ser ut mer som en soffa.

Är inte reclinerfåtöljer ganska klumpiga?

De kan faktiskt vara ganska klumpiga och det gäller att kolla måtten innan man köper så reclinerfåtöljen faktiskt får plats för många modeller är ganska breda och djupa.

Det finns så klart mer slimmade varianter också som är minst lika sköna så var noga med att kolla upp måtten i vardagsrummet men även på fåtöljen.

Det är katastrof om det visar sig att det inte kommer gå att fälla ryggstödet när väl reclinern anländer till hemmet.

Finns det fåtöljer med lyftfunktion?

Ja det finns att hitta även om det inte är en jättevanlig funktion som folk letar efter. Vi tycker själva där borde finnas fler alternativ med denna funktion men det är på gång men det tar tid. Det har funnits ganska länge på vanliga fåtöljer men det är relativt nytt när det kommer till reclinerfåtöljer.

För de som inte vet så är lyftfunktionen gjort på ett sådant sätt så det ska vara extremt enkelt för en person att resa sig upp från en fåtölj. Denna funktion gör att fåtöljen mer eller mindre reser sig framåt när personen antingen lättar på sittrycken eller använder elfunktionen i stolen. Detta är framförallt väldigt effektivt för äldre personer som har problem med att resa sig upp själva från fåtöljen.

Vi ser dock att det kommer in fler och fler modeller på marknaden men det tar tid tyvärr.